INTERVIU cu numărul 2 în PNL, Marian Petrache: Iohannis va coabita 100% cu Ponta . PNL nu este pregătit acum să preia guvernarea după prezidențiale

INTERVIU cu numărul 2 în PNL, Marian Petrache: Iohannis va coabita 100% cu Ponta . PNL nu este pregătit acum să preia guvernarea după prezidențiale
Publicat: 13/10/2014, 10:12
Actualizat: 03/02/2019, 05:33

Klaus Iohannis va coabita „100%” cu Victor Ponta dacă liberalul va câștiga președinția României, anunță într-un interviu pentru gândul secretarul general al PNL, Marian Petrache. Sondajele PNL arată că în acest moment prezidențiabilul ACL a trecut de bariera de 30%, în timp ce premierul Victor Ponta ar fi scăzut sub 40%. Ținta lui Klaus Iohannis, prezentat drept „un produs vandabil” de secretarul general al PNL, este de a lua în primul tur peste trei milioane de voturi. Pentru liberali, prezidențiabilii Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu sunt percepuți drept „împinșii PSD”, Petrache afirmând că orice vot pentru Tăriceanu este un vot pentru PSD. El exclude orice înțelegere cu Elena Udrea în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, dar și cu ceilalți candidați. Când vorbește despre finanțarea campaniei electorale, Petrache și-ar dori ca aceasta să fie asigurată de la bugetul de stat. Secretarul general al PNL a răspuns întrebărilor gândul legate de implicarea în campania electorală a PNL a lui Crin Antonescu, dar și modul în care aceasta poate fi afectată de Traian Băsescu, procesul lui Iohannis cu ANI sau de migrația primarilor.

♦despre migrația primarilor: Categoric ne afectează, nu are cum să nu ne afecteze.Nu știu câți primari au semnat pentru PSD și nici care sunt fondurile alocate de PSD

♦ sondajele PNL pentru primul tur: Iohannis este peste 30, Ponta sub 40%. Iohannis este la 32%. Ținta ACL: peste trei milioane de voturi în primul tur, Iohannis să aibă 33-35%

♦ despre Tăriceanu: Cine votează cu Tăriceanu, votează cu PSD în primul tur

♦ despre o înțelegere cu Elena Udrea pentru turul II:Nu e nevoie de așa ceva. Românii de acum trebuie să aleagă între Klaus Iohannis și Victor Ponta. Sunt două modele total diferite. Nu pot să cred că votanții Elenei Udrea pot să meargă să îl voteze pe Ponta

♦ despre implicarea lui Crin Antonescu în campania lui Iohannis:Dacă el crede că Ponta e mai bun decât Klaus Iohannis, să-l sprijine pe Ponta.Mă deranjează și mă doare. Pentru că am trăit lângă el campania de la europarlamentare și știu ce bine ar fi fost dacă Tăriceanu era lângă partid atunci. PNL l-a trădat pe Crin Antonescu.Cel că cel mai important lucru era să nu ne atace.

♦ despre Meleșcanu și Tăriceanu: Nu sunt candidaturi întâmplătoare, PSD a introdus mulți candidați

♦ despre electoratul nehotărât:Cei două milioane care apar la turul doi își formează părerea mai târziu și ei hotărăsc. Ați văzut că ei hotărăsc de fiecare dată

♦ despre relația partide – televiziuni:Dacă vrei mai mult, trebuie să închei contract. Nu neg acest lucru.

♦ „E o realitate că cele mai multe cheltuieli se fac de fapt înainte?”:Da. Pentru că dacă le faci înainte le faci cu costuri mai mici. Și le ai și la timp.

♦ despre finanțarea campaniilor prezidențiale:Știu că noi am cerut ca aceste campanii să se facă cu finanțare de la buget. Cred că e mai sănătos pentru că nu mai există, între ghilimele, obligația firmelor față de partidele politice și invers obligația partidelor politice față de firme. Orice democrație costă.Mult mai grav și se discută mai puțin este cum această campanie a fost furată încă de la început.

♦ despre Klaus Iohannis: Iohannis este un produs. Un produs vandabil

♦despre coabitarea Ponta – Iohannis: „100% DA”

♦ despre preluarea guvernării de ACL: PNL va prelua guvernarea,când va fi pregătit de guvernare, atunci când va avea un program de guvernare și un cabinet care să fie în stare să preia guvernarea.

♦ despre implicarea lui Traian Băsescu în campania prezidențială:Cel puțin acum este declarat pe față susținătorul unui candidat, este alegerea lui. Pe mine mă interesează ca în această dezbatere să nu fie o polemică între Ponta și Traian Băsescu, pentru că polemica trebuie să fie între candidați.

♦ despre procesul lui Iohannis cu ANI:Eu am avut o discuție cu Klaus Iohannis pe acest subiect și i-am spus că este un subiect sensibil care ar putea să ne creeze probleme pentru că PSD se va folosi de acest lucru.

♦ despre suspendarea președintelui în 2012:Dacă era o acțiune politică care să nu fie realistă nu ar fi votat 7,4 milioane de români. Au votat șapte milioane și jumătate de oameni. Că ea a fost pregătită mai rapid așa e.

♦ despre viitorul președinte al PNL:Dacă va câștiga Klaus Iohannis, acel președinte interimar al PNL va rămâne co președinte până în 2017 fără alte alegeri interne la PNL?Da. Până în 2017.Gândul: Și partidul acceptă o astfel de variantă?De ce nu ar accepta? Probabil de aceea noi reușim mai puțin pentru că ne gândim mai mult la lucrurile mărunte decât la obiective.

♦ despre Victor Ponta: Nu a ajuns la acea maturitate și experiență de viață care să îi dea acest statut. E prea tânăr.

♦ comparația Victor Ponta – Klaus Iohannis: Intră profesorul Victor Ponta într-o clasă și intră profesorul Klaus Iohannis într-o clasă. Care dintre cei doi profesori poate să aducă mai multă liniște și mai multă sobrietate clasei? Eu cred de departe că e Klaus Iohannis. Victor Ponta l-a copiat foarte mult pe Traian Băsescu.

CITEȘTE MAI JOS INTERVIUL GÂNDUL CU SECRETARUL GENERAL AL PNL, MARIAN PETRACHE

Gândul: Știți azi câți primari și președinți de Consiliu Județean mai sunteți în ACL?

Marian Petrache: De dimineață am avut o întâlnire mai restrânsă împreună cu domnul Blaga și discutam chiar de acest subiect. Am făcut niște verificări noi pe la secretarii primăriilor, nu avem acum informația. După data de 16 octombrie. O aflăm și noi ca toți ceilalți.

Acea circulară pe care ați trimis-o în teritoriu prin care le-ați cerut primarilor și șefilor CJ să spună dacă rămân în partid a primit vreun răspuns?

A primit. Nu peste tot la fel, dar aceea a fost o mișcarea strategică, nu una prin care încercam să obținem noi cât mai multe semnături ca să avem garanția că rămân la noi. Mi-a fost teamă că PSD-ul va ieși din două în două zile să ne spună că au mai trecut trei primari, că au mai plecat 5 consilieri, ceea ce de fapt s-a și întâmplat, mlucru care ar fi putut să demobilizeze structurile noastre. Aș fi preferat să am lista din 1400 de primari PNL-PDL au rămas 1000, dau un exemplu, și să îl anunț pe domnul Ponta: „ai cumpărat 400″.

Așadar, astăzi nu știți câți primari ar fi putut fi cumpărați de PSD?

Astăzi nu știu câți primari au semnat pentru PSD cum nu știu nici fondurile alocate de PSD – că nu pot să spun de Guvern, că un Guvern sănătos n-ar face așa ceva – către primării. Știu că au alocat fonduri pe două căi: din Fondul de Rezervă al premierului direct în conturile primarilor, bani cu care pot să facă orice și pe proiectele pe care le are domnul Dragnea.

Dumneavoastră ați făcut ca președinte de Consiliu Județean vreun demers?

Puteam să pierd timpul?

Deci nu știți să spuneți astăzi cât mai costă un primar.

Cred că e în funcție de cât de important de primarul. Dacă e primar de 80% cred va costa mult.

Ce înseamnă mult?

Știe domnul Ponta.

Se joacă până în ultima zi de campanie acest transfer?

Se joacă până pe 16. Teama îi împinge spre acest lucru și noi atunci când am spus că PSD încearcă să fraudeze alegerile n-am spus-o întâmplător. Aduceți-vă aminte de alegerile europarlamentare când PSD voia 42%-44% în sondaje și a obținut 37% și a fost singurul jucător de pe piață ca să mă exprim în termeni sportivi și pentru prima dată PSD a câștigat în mediul urban. Nu mai e valabil acum. Dacă în mediul urban PNL-ul a luat atunci 8-9%, PD-ul la fel, altfel stau lucrurile astăzi și probabil că în calculele lor PSD-ul vrea să compenseze pierderile din mediul urban în mediul rural, acolo unde primarii au o influență nu mare, foarte mare asupra electoratului.

Rolul primarului în campania electorală

Ce face un primar de la țară pentru a aduce votantul? Îl duce la cârciumă în ziua votului și îi dă să bea?

Nu nu, nu chiar așa. Dar toate analizele arată că instituția primăriei și a primarului e printre cele mai respectate sau dintre instituțiile politice e cea mai respectată. Înaintea Guvernului, înaintea Parlamentului, cu mult. În mediul rural, sursa de informație politică cea mai avizată pentru cetățean este primarul.

Vine cetățeanul să întrebe la primărie cu cine să voteze?

Nu, dar primarul se întâlnește cu cetățenii. Cetățenii întreabă primarul cu cine trebuie să voteze.

Și e o dependență între opțiunea primarului și cea a cetățenilor fără să fie motivați și financiar?

Da. Fără. Primarii au o influență foarte mare în mediul rural. În mediul urban, lucrurile se schimbă radical.

Există mitul primarului care te ia de acasă și te duce cu mașina la vot. Mai e valabil?

Nu face primarul așa ceva, probabil oameni care fac asta. Da.

Dar resursele financiare ale primăriei sunt folosite în campanie?

Să fim serioși. Cei din mediul rural au resurse? S-a făcut un test în Vaslui. Un ziar sau o televiziune a întrebat primarii „Dacă vă dăm ceva veniți la PSD?” și un primar n-a spus „dă-mi fonduri”, a spus: „Domnule, fă-mi un kilometru de asfalt”.

E din Gândul.

Deci omul ăla, primarul, deznădăjduit de ce posibilități financiare are, el a cerut un kilometru de asfalt. De-aia-i mituire. Te joci cu sufletul oamenilor în cazul ăsta.

Cât vă schimbă calculele de campanie aceste plecări?

Eu aș vrea să vedem alegerile altfel. Din păcate ne comportăm ca niște oameni care stăm în tribună și urmărim un meci de fotbal. Nu, suntem toți interesați, ne afectează viața noastră. Mi-ar plăcea, pe 16 să iasă cel mai bun și cel mai important ar fi să facem cât mai multe dezbateri, să avem măcar speranța că l-am ales pe cel mai bun.Categoric ne afectează, nu are cum să nu ne afecteze. Eu sper să compensăm prin câștigul pe care ni-l aduce candidatul în mediul urban.

Ce procente au Iohannis și Ponta în sondajele PNL

Cum stă azi Klaus Iohannis în sondajele dumneavoastră?

Este peste 30%. Și Ponta este sub 40%.

Este un sondaj făcut după ce a început campania electorală?

E făcut de maximum o săptămână.

De când a început campania Klaus Iohannis a crescut sau a stagnat?

Klaus Iohannis este pe trend pozitiv.

Cât are exact?

În jur de 32%. Și gândiți-vă că din 14 candidați, pe partea dreaptă sunt… 1,2,3,4,5… Nu. Toți. Unul pe stânga și ceilalți pe dreapta.

Îl puneți și pe Dan Diaconescu tot pe dreapta?

Sunt 13 candidați.

Și un moderator tv.

Da.

Dar pe regiuni unde stă mai bine Klaus Iohannis și unde are de recuperat?

Bineînțeles că cel mai bine stă în Ardeal. Suntem uimiți de mitingul de la Craiova și ne dă speranțe mari. Au fost peste 25.000 de oameni acolo indicați chiar de jandarmerie. Noi ne făcuserăm socoteala între 15 și 20.000 de participanți.

Dar în afară de membrii PNL și PDL ați cunoscut vreun craiovean sau vreun oltean care să voteze cu Klaus Iohannis?

Încă o dată vă spun. Făcusem socoteala pe o participare între 15.000 și 20.000 penntru că stabilisem pentru fiecare județ din jur un număr de participanți. Ne-am gândit ca din Dolj să vină 7-8.000, maximum 10.000 de participanți și au fost mai mulți. Pe unde merge Klaus Iohannis vin oameni fără să îi aducem noi. După ce s-a întâmplat la Craiova, i-am rugat pe președinții noștri de la Constanța să facă multă publicitate mitingului pentru că avem convingerea că vor veni foarte mulți fără să fie chemați.

Din patria lui Radu Mazăre și a lui Nicușor Constantinescu sperați să luați voturi pentru Klaus Iohannis?

Alegerile prezidențiale sunt alegeri care seamănă foarte mult cu alegerile primarului. Contează mai puțin partidul, contează candidatul, iar din punctul meu de vedere este net superior candidatul Klaus Iohannis.

Și în București care este calculul dumneavoastră?

În toate orașele mari reședință de județ ne bazăm pe faptul că aici sunt oameni care au o cultură politică mult mai mare decât în mediul rural.

În București, scorul este peste cel național de 32% sau sub acesta?

Noi sperăm să cucerim Bucureștiul.

Ce înseamnă să cuceriți Bucureștiul? 50%?

E greu să obții 50%, atâta vreme cât îl mai ai și pe Tăriceanu, îl mai ai și pe Meleșcanu, o mai ai și pe Elena Udrea, o mai ai și pe Monica Macovei. Sunt nume cunoscute care vor lua voturi în București. Noi sperăm să fim pe primul loc în București.

Ținta primului tur care ar fi?

33-35% la nivel național.

În voturi înseamnă 3,4 milioane?

În jur de 3 milioane, da.

Strategia PNL: cum va lua Iohannis voturile lui Udrea, Tăriceanu, Meleșcanu, Macovei

Și cum credeți că ajungeți la 5,2 milioane?

La 5,2? Simplu. Venind românii la vot și văzându-l pe Klaus Iohannis. Ce ne spune istoria: în turul doi vin un milion jumătate, două milioane în plus la vot.

Dar așa cum spuneați, aveți pe dreapta…

În turul doi nu mai sunt.

Nu contează un mesaj al Elenei Udrea, al lui Călin Popescu Tăriceanu în turul doi?

Nu. În 2004, în 2009 nu a fost nevoie de niciun mesaj, românii au venit să își aleagă președintele.

Credeți așadar că alegătorii lui Călin Popescu Tăriceanu vor fi automat alegătorii lui Klaus Iohannis?

Foarte mare parte vor veni în turul doi și vor vota cu Klaus Iohannis. Cred că Tăriceanu adună voturile USL, acele voturi care n-au fost adunate nici pe PNL, nici de PSD, deci probabil că o parte vor merge la PSD, o parte la PNL. Domnul Tăriceanu cred că știe că nu poate să câștige aceste alegeri. El face jocul PSD-ului. Cine votează cu Tăriceanu, votează cu PSD-ul în primul tur.

Dar domnul Meleșcanu îl înțelegeți în vreun fel în acest joc?

Sincer, nu.

Ați fost, la începuturile dumneavoastră în politică, foarte aproape de Teodor Meleșcanu.

Sunt un ghinionist. Am fost foarte apropiat de domnul Meleșcanu, am fost foarte apropiat de domnul Tăriceanu și foarte aproapiat de Crin Antonescu.

Pe care dintre cei doi candidați îi înțelegeți în acest moment în asumarea candidaturii la prezidențiale?

Pe niciunul.

Dar bănuiți ce joc fac măcar?

Chiar sunt într-o situație delicată. Eu știu că lucrez pentru candidAtul Klaus Iohannis.

Și ignorați faptul că domnul Meleșcanu ar putea să strângă 200.000 – 300.000 de voturi?

Nu, dar vreau să cred că în turul doi toți alegători lui Teodor Meleșcanu vor veni alături de Klaus Iohannis.

Îl vedeți în turul al doilea pe Teodor Meleșcanu venind alături de Klaus Iohannis?

Nu, eu nu aștept. În strategia noastră nu există această acțiune de mediere.

Veți refuza, practic, în turul al doilea, orice întâlnire între Klaus Iohannis și Elena Udrea, de exemplu?

Mie mi se pare că am face troc cu voturile românilor. Nu e nevoie de așa ceva. Românii de acum trebuie să aleagă între Klaus Iohannis și Victor Ponta. Sunt două modele total diferite.

Și nu veți încerca nicio alianță de tur doi cu nimeni?

Nu. Doar cu românii.

Bătălia Ponta – Iohannnis.Nu pot să cred că votanții Elenei Udrea pot să meargă să îl voteze pe Ponta”

Cum îl scoateți atunci pe Klaus Iohannis din amorțirea în care se află întreaga campanie electorală?

Vrem noi, nu vrem, românii își aleg destinul. Eu cred că e simplu. Avem un candidat care a dovedit în 14 ani la Sibiu că poate să schimbe lucrurile și avem un candidat pe partea stângă care a fost o mare speranță și nu s-a ridicat la înălțimea la care noi ne-am dorit.
(…) Eu nu pot să cred că votanții Elenei Udrea pot să meargă să îl voteze pe Ponta

Ce spune Iohannis în afară de faptul că este anti-Ponta?

Tocmai asta-i noutatea. Iohannis n-a atacat pe nimeni.

Credeți că poate câștiga cineva alegerile în România fără să atace pe nimeni?

Simt că se întâmplă ceva în România. Așa simt eu. Cred că românii vor încerca un alt candidat. (…) Până să începem interviul v-am rugat să vă puneți într-o situație posibilă: intră profesorul Victor Ponta într-o clasă și intră profesorul Klaus Iohannis într-o cLasă. Care dintre cei doi profesori poate să aducă mai multă liniște și mai multă sobrietate clasei? Eu cred de departe că e Klaus Iohannis. Victor Ponta l-a copiat foarte mult pe Traian Băsescu.

Erați împreună în USL.

A exprimat foarte bine Crin Antonescu relația cu Victor Ponta: un politician tânăr în care ne puneam speranța, pe care l-am ajutat, dar n-a reușit.

Ce vrea PNL de la Crin Antonescu în campania electorală

L-ați menționat pe Crin Antonescu. Ce face domnul Antonescu zilele acestea? În aveți în graficul pe care îl țineți în față?

Nu, nu e în acest grafic. Probabil că domnul Antonescu este un idealist. În discuția pe care am avut-o – celebra discuție de la Senat, unde se scria că e o mare ceartă în PNL cu senatorii – am vorbit despre candidați și i-am explicat domnului Antonescu că ne-am dori toți să avem în față idealul în tot ceea ce facem, dar nu putem să alegem idealul. Noi suntem puși în situația să alegem pe cel mai bun dintre cei pe care îi avem în fața noastră. Dacă el crede că Ponta e mai bun decât Klaus Iohannis, să-l sprijine pe Ponta.

Dar nu vă deranjează?

Mă deranjează și mă doare. Pentru că am trăit lângă el campania de la europarlamentare și știu ce bine ar fi fost dacă Tăriceanu era lângă partid atunci. Eu chiar nu înțeleg președinții de la PNL.

Totuși, Crin Antonescu, la vremea respectivă, s-a simțit trădat de partid.

Păi a fost trădat. Da. E o realitate. Când vorbesc de partid vorbesc de oameni. Uitați-vă unde sunt miniștrii PNL-ului acum.

La PLR.

Adică la Ponta. Există un singur partid liberal: PNL. Dacă voia să schimbe ceva în PNL, stai în PNL și schimbi. Mi se pare mie că așa a spus Tăriceanu în 2007 când s-a rupt aripa Stoica-Stolojan. Nu are aceeași poziție?

Revenind la Crin Antonescu, ați mai vorbit cu dumnealui în privat?

Am vorbit de multe ori.

Și nu i-ați spus să intre în această campanie? Are nevoie Klaus Iohannis de Crin Antonescu?

Crin Antonescu este un politician prea mare, prea rafinat în politică să nu știe ce trebuie să facă, ca să îi spun eu. Nu am ce să îi spun eu și nu cred că are niciun liberal ce să îi spună. Crin Antonescu știe ce trebuie să facă.

Și ce îl vedeți că face?

Nu face acum, dar sigur știe ce trebuie să facă.

Klaus Iohannis a mai vorbit cu Crin Antonescu?

Nu știu dacă au vorbit. Nici nu l-am întrebat.

E un dezavantaj major această ruptură dintre cei doi?

Categoric era mai bine dacă eram toți. Dacă PNL-ul era întreg.

Dar se încadra Crin Antonescu pe scena…

Stai. Fiecare om are rolul și rostul lui. Fiecare liberal are rostul lui și e important pentru campanie.

Și care ar fi fost rolul lui Crin Antonescu?

Cel că cel mai important lucru era să nu ne atace.

Preferați un Crin Antonescu care să tacă?

Prefer ca Antonescu să nu atace PNL, că așa e bine. L-aș fi preferat alături de noi, bineînțeles.

Candidaturile lui Tăriceanu și Meleșcanu „introduse de PSD”

Cât din fostul electorat USL credeți că poate recupera acum tandemul Ponta-Tăriceanu?

Revin, alegerile prezidențiale sunt alegeri speciale, nu sunt ca cele parlamentare. Este adevărat că în turul întâi vin mai puțini, cam 8 milioane, și vin votanții structurilor de partid. În turul doi ies românii mai mulți la vot ca să aleagă președintele, ca să aleagă primarul cel mare al României.

La ce prezență vă așteptați?

Eu cred că vom depăși 50% și în turul întâi.Așa cum spuneți însă, primul tur e important ca poziționare și pentru a arăta, în interiorul partidelor, forța.Turul întâi e foarte important pentru PSD. Pentru că asta e tactica lor. De aia au și introdus. Sau sunt atâția candidați pe dreapta. Să dea sentimentul că, uite, candidatul PSD-ului e președinte din primul tur.

De ce spuneți „au introdus atâția candidați pe dreapta”?

Pentru că asta e părerea mea. Eu cred că nu sunt candidaturi întâmplătoare.

Vă referiți la toți …

A, nu, Doamne ferește. Mă refer la doi.

Meleșcanu și Tăriceanu?

Vă las să deduceți.

Ați fost și în USL și ați văzut cum arată o campanie PSD din interior, ați fost și în Alianța DA, și în ACL, ați avut și campanii exclusiv al PNL. Prin ce diferă „rețeta Dragnea” de „rețeta Blaga” în organizarea unei campanii electorale?

PNL diferă mult, foarte mult de celelalte partide. Nu faci campanie în PNL dând dispoziții. Nu, trebuie să-i convingi.

Dar în PSD faci dând dispoziții?

E o armată mult mai disciplinată.

Cum arată armata asta? Sunt oameni care nu o știu, nu o înțeleg.

Păi nici eu n-o înțeleg, că dac-aș înțelege-o…

E altă formă de organizare?

Da. Și electoratul lor e altfel decât al nostru.

La firul ierbii e diferența sau aici la București?

Și la București, și la firul ierbii.

E vorba doar de resurse?

A fost un partid: Alianța Civică. N-a rezistat. Pentru că erau foarte mulți oameni, fiecare cu foarte multe idei. E greu să conduci un partid de dreapta.

Spuneți că au prea multe idei?

Prea multe personalități.

Și pe stânga e mai ușor?

Sunt mai ordonați, să folosesc un cuvânt frumos.

Domnul Dragnea cum vi se pare în această postură?

Faptul că a obținut rezultatele pe care le-a obținut înseamnă că este un om care a știut cum să organizeze. Ce este evident, este evident.

Avantajul acesta care ține de organizare vine în ziua votului, vine în ultima săptămână de campanie? Când face diferența?

Nu este suficient. Și eu cred că părerile sunt formate. Cei două milioane care apar la turul doi își formează părerea mai târziu și ei hotărăsc. Ați văzut că ei hotărăsc de fiecare dată.

Vreți să spuneți că vă bazați pe două milioane de nehotărâți apolitici?

Nu, mă bazez pe Klaus Iohannis. Eu cred că aceste alegeri vor fi alegeri în plan pozitiv. Că românii vor vota un om care le dă speranța, nu împotriva unui om. Îmi doresc să fie un vot rațional.

CITEȘTE CONTINUAREA INTERVIULUI AICI

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Ilegal pentru proprietarii de locuințe. Poliția intră peste tine în casă și confiscă tot
Vreme crâncenă în ziua alegerilor. Estimările ANM pentru duminică
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Oamenii de știință au dezvăluit coroana unei găuri negre pentru prima dată